huiswerkplanner

Plan je huiswerk voortaan met de huiswerkplanner

Heb jij of je kind moeite met het plannen van huiswerk? Je bent niet de enige! Veel kinderen en jongeren vinden plannen lastig en al helemaal om zich vervolgens aan de gemaakte planning te houden. Veel scholieren houden daarom geen planning bij. Terwijl een planning juist hartstikke handig is voor een toetsweek of werkstuk. Met een huiswerkplanner wordt plannen leuk en makkelijk. In dit artikel hebben we onze pick van populaire huiswerkplanners op een rijtje gezet.

Wat is een huiswerkplanner?

Een huiswerkplanner helpt bij het maken van een weekplanning voor je huiswerk. Zo weet je altijd precies wat je nog moet doen, wanneer iets af moet zijn en wanneer je daaraan moet beginnen. Vergeet nooit meer een opdracht of toets, voorkom paniek over een werkstuk dat morgen af moet zijn en vergroot je kans op het halen van goede cijfers.

Veel scholieren op de middelbare school vinden het lastig om een goede planning te maken. Een huiswerkplanner maakt het makkelijk en leuk(er) voor scholieren om hun huiswerk te verdelen over de week. Zo hou je meer vrije tijd over voor leuke dingen.

Huiswerkplanner voor kinderen & scholieren

Hieronder staan een aantal van de meest populaire huiswerkplanners.

Papieren huiswerkplanners

Geef je de voorkeur aan een papieren planner? Met de huisplanner van SKUR of de schoolplanner verdeel je het huiswerk gemakkelijk over de week. De huiswerkplanner bestaat uit 50 vellen planners, voor de weekdagen én het weekend. Bij de huiswerkplanner wordt een apart stappenplanboekje meegeleverd. Daarin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de huiswerkplanner het beste kunt gebruiken.

Gratis Planner-app

Studiekring heeft een gratis huiswerkplanner-app ontwikkeld voor scholieren op de middelbare school. Zo heb je de planner altijd bij de hand en helpt jou overzicht te krijgen in jouw overvolle rooster. Zo kun je nu met je telefoon je huiswerk checken of een cijfer invoeren.

De app is gratis te downloaden voor Apple en Android.

Voordelen van een huiswerkplanner

Nog niet helemaal overtuigd? Hieronder hebben we de voordelen van het maken van planning op een rijtje gezet.

  1. Altijd op tijd je huiswerk af. Door op te schrijven wanneer je waar aan begint om opdrachten op tijd af te hebben creëer je overzicht en vergeet je niks meer.
  2. Makkelijker leren. Als je je huiswerk goed verdeelt over de week, kun je de leerstof opdelen in kleinere stukken. Dit helpt bij het beter onthouden van de lesstof.
  3. Begin eerder aan je huiswerk. Ervaring leert dat leerlingen vaak huiswerk uitstellen tot het laatste moment. Wanneer je je aan je planning houdt kun je eerder aan je taken beginnen.
  4. Minder stress & geen paniek. Door op te schrijven wat je nog moet doen creëer je overzicht en rust in je hoofd. Je hoeft het niet meer allemaal  te onthouden.
  5. Leer slim om te gaan met tijd. Wanneer je bijhoudt hoeveel tijd je bezig bent met een taak, leer je om beter in te schatten hoeveel tijd je nodig hebt per taak. Zo kun je steeds efficiënter plannen.
  6. Maak je huiswerk echt af. Door je afgeronde taken af te vinken geeft een goed gevoel en motiveert om door te gaan.
  7. Hou tijd over voor leuke dingen. Door goed te plannen hou je meer tijd over voor je hobby’s, sport, vrienden en andere leuke dingen.
  8. Vergroot je kans op goede cijfers door een goede voorbereiding. Door je taken goed te plannen begin je op tijd aan de voorbereiding voor proefwerken en opdrachten. Zo heb je voldoende tijd om je goed voor te bereiden.
Op zoek naar bijles?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...