Hoe vind ik een goede personal trainer

Hoe vind ik een goede personal trainer?

In dit artikel geven we tips bij het vinden van de juiste personal trainer.

Weet waar je naar op zoek bent. Personal trainers zijn er in alle soorten en maten, met verschillende ervaringsniveaus en trainingsmethodes. Begin daarom bij jezelf, en bedenk wat jouw trainingsdoelstellingen zijn en je fitnesservaring. Praat ook eens met vrienden of familieleden die trainers hebben gebruikt. Op basis van hun ervaringen kun je zelf een beter idee krijgen wat voor trainer het beste bij jou past.

Vind een personal trainer met de juiste ervaring

Veel personal trainers hebben tegenwoordig een speciale opleiding gevolgd en zijn in het bezit van een of meer certificaten als bewijs van hun specifieke kennis en kunde om jou te kunnen helpen bij het bereiken van jouw doelstellingen en bijvoorbeeld ook voor het geven van voedingsadvies. De meeste bekende certificering voor personal trainers in Nederland is de Europees erkende EREPS level 4 of de Fitvak / NL ACTIEF Fitness trainer A en B cursus.

Op Upwizer vind je een groot aanbod van personal trainers bij jou in de buurt en kun je eenvoudig trainers vergelijken. Zodra je een selectie hebt gemaakt kun je een proefles aanvragen of eerst nog even met ze bellen of chatten via de Upwizer chatmodule.  Zo zul je natuurlijk willen weten in welke trainingsmethodes ze zijn gespecialiseerd en of dat past bij jouw situatie en doelen. Een trainer met een basiscertificering zal je waarschijnlijk niet kunnen helpen om te trainen voor een wedstrijd of een triatlon. Hiervoor zul je willen samenwerken met een gespecialiseerde trainer.

Hoe bepaal ik of een personal trainer bij mij past?

Om te helpen bepalen of een trainer bij je past kun je hem of haar deze vragen stellen:

  1. Wat is je ervaring met het werken met mensen zoals ik? (Specificeer je doelen: afvallen, trainen voor een evenement, terugkomen na een blessure, kracht opbouwen, etc.)
  2. Welke resultaten heb je bereikt met je klanten? Over welke tijdsspanne?
  3. Kan ik met sommige van je klanten praten? (Een goede trainer moet geen problemen hebben met het verstrekken van referenties)
  4. Hoe zou je jouw stijl omschrijven? (Sommige trainers zijn zachtaardig en bemoedigend, terwijl anderen meer agressief zijn, sommige direct, anderen werken samen)
  5. Hoeveel reken je per personal training? (Tarieven variëren erg op basis van de trainer en locatie en variëren van €20 tot €100 per uur)
  6. Bied je sessies in kleine groepen aan of andere services, zoals online training?

Houd, indien mogelijk, de trainer de eerste les in de gaten. Het duurt ongeveer vijf minuten om te kijken of de trainer meer aandacht voor de klant of voor zichzelf heeft. Gewoontes zoals te veel praten, gemakkelijk afgeleid zijn en over het algemeen weinig energie hebben, zijn belangrijke waarschuwingen dat de trainer wellicht niet de beste match is voor jou.

Daarnaast staat persoonlijke dynamiek centraal. Met andere woorden, het helpt als je het goed kunt vinden met de personal trainer.

Vergelijk hier personal trainers
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...