Hoe word je een personal trainer

Hoe word je een personal trainer

Een persoonlijke trainer werkt één op één samen met een cliënt om een ​​trainingsschema te ontwikkelen dat hem of haar helpt om gewicht te verliezen, sterker te worden, fysieke prestaties te verbeteren of om fit te blijven. Trainers begeleiden hun klanten bij de uitvoering van geïndividualiseerde oefeningen die gebaseerd zijn op hun persoonlijke doelen, vaardigheden en behoeften. Als personal trainer is het dan ook belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en professionele aanbevelingen op het gebied van fitness en voeding.

Personal trainers zijn gecertificeerde fitness professionals met geavanceerde kennis van de menselijke anatomie, fysiologie, voedings- en bewegingswetenschap. Ze zijn in staat om individuele en groepsoefeningen te ontwikkelen en te leiden, die op maat zijn gemaakt voor de gezondheidsbehoeften van hun klanten. Personal trainers analyseren hun klanten voor de ontwikkeling van trainingsprogramma’s, helpen bij het bepalen van een gezond voedingspatroon en motiveren hun klanten om hun persoonlijke fitnessdoelen te halen. Als gecertificeerde personal trainer kun je aan de slag als als zelfstandige, bij een sportschool of fitnesscentrum of bij grote bedrijven.

Stappen om een personal trainer te worden

1. Maak je middelbare school opleiding af

Het merendeel van de certificeringsinstituten vereist dat een kandidaat een middelbare schooldiploma of een equivalent daarvan heeft afgerond om een gecertificeerd personal trainer te worden. Zorg daarom dat je je middelbare school met succes hebt afgerond.

2. Voltooi een AED en CPR training

Omdat sporters tijdens een training in kritieke fysieke toestand terecht kunnen komen is het belangrijk om AED en CPR te kunnen toepassen en daarvoor gecertificeerd te zijn. Tijdens deze cursussen leer je te herkennen wanneer een cliënt een medisch noodgeval heeft, om te gaan met hart- of ademhalingsproblemen en snel te handelen om eerste hulp te verlenen totdat medische hulpverleners ter plaatse zijn. AED en CPR certificering zijn vereist door bijna elk certificeringsinstituut voor personal training.

3. Kies een specialisatie

Voordat je begint aan een trainingsvorm, is het belangrijk om te beslissen over een carrièrepad. Als aanstormende trainer is het belangrijk om een een specialisatie te kiezen die past bij jouw vaardigheden, persoonlijke interesses en professionele doelstellingen. Wil je in groepsverband werken? Persoonlijke training geven? Fitness programma’s ontwikkelen? Als je eenmaal jouw keuze hebt gemaakt, maak dan een keuze voor een type certificering en opleidingsinstituut die daar goed bij aansluit.

4. Bereid je voor op het certificeringsexamen

Zodra je een keuze hebt gemaakt voor welk type certificering je wilt behalen, bijvoorbeeld de Europees erkende EREPS level 4 of de Fitvak / NL ACTIEF Fitness trainer A en B cursus, is het tijd om je voor te bereiden op het certificeringsexamen. Je kunt je hierop op verschillende manieren voorbereiden, afhankelijk van het type certificering dat je beoogd. De mate waarin je je moet voorbereiden is afhankelijk van het type certificering en varieert van examentrainingen, cursussen, een bachelor in bewegingswetenschappen tot het volgen van een volledige studie kinesiologie.

5. Schrijf je in bij de relevante registers

Nadat je de examens hebt gehaald is de volgende stap je registreren als personal trainer bij EREPS en Fitned.nl. Beide registers voor fitness professionals.

6. Solliciteer naar je eerste baan en bouw een portfolio op

Als je eenmaal een gecertificeerd personal trainer bent, kun je aan de slag bij verschillende fitnessinstellingen.

Veel trainers beginnen hun carrière door ervaring op te doen bij hun plaatselijke sportschool en een ervaren trainer te schaduwen. Anderen kiezen ervoor om direct als onafhankelijke professional aan de slag te gaan en een eigen klantenbestand op te bouwen. Wat je ook kiest, wanneer je energie steekt in het opbouwen van een klantenbestand, een netwerk binnen de branche en je jezelf blijft ontwikkelen zal dat je geen windeieren leggen.

Meld je aan als personal trainer

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...