hoeveel calorien verbrand je met yoga

Hoeveel calorieën verbrand je met Yoga

Benieuwd naar hoeveel calorieën je verbrand met yoga? In een yogales van 60 minuten verbrand je naar verwachting gemiddeld tussen de 200 – 600 calorieën. Hoeveel je verbrandt is afhankelijk van jouw gewicht, stofwisselingssnelheid en de yogastijl. In dit artikel  bespreken we hoeveel calorieën je verbrandt met yoga.

Verbrande calorieën per Yogales

Yoga is een geweldige manier om fit en flexibel te blijven. Het is een leuke manier om calorieën te verbranden om zo gewicht te verliezen. Ook mensen met een slechte conditie, overgewicht of beperkte mobiliteit vinden meestal een yogastijl die bij hen past. Yoga wordt vaak als ontspannend en herstellend ervaren en het vermindert je stressniveau. Voor het beoefenen heb je weinig nodig en het hoeft niet veel te kosten.

Het effect

Meestal wanneer mensen een nieuwe oefening beginnen, willen ze weten welk effect het heeft. Maar hoe bereken je dan precies hoeveel calorieën je verbrandt?

Er zijn verschillende soorten yoga en het aantal verbrande calorieën verschilt per stijl. Het aantal is afhankelijk van de duur van de les, het gewicht van de persoon, het vetpercentage en ook spelen genetische verschillen een rol.

Voorbeeld:

Iemand die 60 kg weegt en Hatha gedurende 60 minuten uitvoert, zou ongeveer 177 calorieën verbranden. Terwijl iemand met een gewicht van 90 kg ongeveer 252 calorieën zou verbranden in dezelfde tijd.

Bij een Bikram sessie (een specifiek type hot yoga) zou de ene persoon ongeveer 447 calorieën verbranden terwijl de ander er ongeveer 638 verbrandt.

Verschillen per yogastijl

Hoeveel calorieën verbrand je met yoga? Hieronder hebben we de verwachte gemiddelde calorieverbranding per yogastijl op een rijtje gezet.

Yogastijl

Gemiddelde calorieverbranding

Hatha

100 – 200 calorieën

Ashtanga Yoga (of Power Yoga)

300 – 400 calorieën

Bikram Yoga (of Hot yoga)

Vinyasa Yoga (Flow Yoga)

400 – 500 calorieën

500 – 600 calorieën

Ben je serieus in jouw wens om af te vallen? Combineer jouw lessen dan met andere duursporten zoals hardlopen. Of breng 1 a 2 bezoeken per week aan de sportschool. Trainingsprogramma’s zoals bodypump, cross-fit en andere high intensity full body work-outs helpen bij het afvallen.

Bekijk zeker ook dit artikel over yoga als een workout. Wil je liever zelf aan de slag in de sportschool? Kies dan voor een work-out met zware gewichten en hoge intensiteit.

Laat je adviseren in de sportschool over een trainingsrooster. Daarbij is het belangrijk dat je meerdere spiergroepen tegelijkertijd traint. De sleutel is om niet telkens te pauzeren tussen oefeningen. Probeer meerdere typen oefeningen opeenvolgend achter elkaar te doen zodat je jezelf maximaal inspant.

Vind yoga lessen in de buurt
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...