Hoeveel verdient een yoga docent

Hoeveel verdient een yoga docent met het geven van yogales?

In dit artikel bespreken we wat een gemiddeld yoga docent zoal verdient. En de manieren waarop zij hun inkomen kunnen verhogen.

Dit is hoeveel een yoga docent verdient

Als beginnend yogadocent in loondienst kun je rekenen op €20 per klas bij een sportschool of een kleine studio en €35 per klas bij een grotere yogastudio. Ervaren leraren, of leraren met extra vaardigheden en training, kunnen een salaris tussen de €40 en €60 per klas verwachten. Dus wanneer je langer in dienst bent, openstaat voor het lesschema van de studio of sportschool of een groter gevolg van enthousiaste klanten hebt, kun je al snel € 50 of meer per klas onderhandelen.

Hoe verdien je geld met yoga

Het is belangrijk om te onderhandelen ook over je loon. Als yogaleraar kun zeker onderhandelen over je startsalaris! Onderhandel bijvoorbeeld niet alleen over je vaste loon maar ook over een variabele vergoeding voor het aantal deelnemers in je lessen. Zo motiveer je jezelf ook om via social media extra klanten aan te trekken en jouw bekendheid als yogadocent te vergroten. Je zult begrijpen dat enthousiaste en terugkerende klanten erg belangrijk zijn voor een sportschool of een yogastudio.

Door heb volgens van extra trainingen of het hebben van andere relevante vaardigheden of diploma’s/ certificaten kun je ook beter onderhandelen? Gebruik deze competenties daarom om te onderhandelen over de vergoeding die je ontvangt voor jouw lessen. Dit is niet hebberig en druist niet in tegen het pad van de yogaleraar. Hiermee zorg je dat jouw financiële huishouding in balans is, waardoor je ook meer energie hebt om jouw studenten te kunnen helpen.

Hoe kun je  meer verdienen als yogaleraar

Naast het geven van yogales hebben veel yogadocenten hun blik verbreed. Zo verdienen zij vaak aanzienlijke bedragen met hun deelname aan speciale evenementen en workshops. Ook genereren ze extra inkomen door het geven van privéles voor beginnende studenten en door les te geven op lerarenopleidingen en yoga retraites.

Daarnaast belonen studio’s hun docenten beter als je studenten je leuk vinden. Hoeveel van je evenementen wonen ze bij? Hoe vaak komen ze terug in je klaslokaal? Wat is de algemene consensus over je lessen?

Leraren die meer klasjes hebben (en dus meer geld verdienen) geven niet alleen hun lessen en zijn daarna weer vertrokken. Ze komen vroeg opdagen en leren studenten persoonlijk kennen. Onthouden de namen van hun studenten en sommigen komen na de les aanzetten met schone handdoeken voor hun zwetende studenten. Ook tonen zij een persoonlijke betrokkenheid die wordt beloond met enthousiasme en een volle klas.

Door oprechte toewijding aan je yogaruimte te tonen ben je meer betrouwbaar voor je studenten en je studio. Wil je ook yogadocent worden? Lees in het volgende artikel meer over hoe je yogadocent kunt worden.

Meld je aan als Yoga Docent
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...