Wat moet je aan naar Yoga?

Wat moet je aan naar Yoga?

Hoe weet je welke kleding je moet dragen voor yoga?

Yoga is bedoeld als een meditatieve, ontspannende vorm van oefening. Weten welke kleren je aan moet trekken naar je eerste yogales kan echter stressvol zijn voor beginnende studenten. Draag kleding die comfortabel zit en is gemaakt van ademende stof (zoals katoen of bamboe). Ook is het handig om te weten welk type yoga les je volgt om de beste outfit te bepalen.

Hoe kies je de juiste yoga kleding

Laten we kijken hoe je de juiste yoga kleding kiest.

Stap 1: Kies een shirt

Kies een shirt dat nauw aansluit op je lichaam, zonder dat het te strak zit of je bewegingen beperkt. Probeer altijd een aantal verschillende bewegingen uit om je ervan te vergewissen dat het shirt niet te strak of te los zit. Zo weet je zeker dat je je vrij kunt bewegen en dat je tijdens de yogales niet meer van je lichaam blootstelt dan je comfortabel vindt. Via deze link vind je een ruim overzicht aan yogashirts op bol.com. Hieronder nog een paar extra tips.

Draag een tanktop voor yoga

Bij veel yoga oefeningen is het belangrijk dat je je armen vrij kunt bewegen. Als je een tanktop draagt zonder mouwen hoef je je geen zorgen over loszittende mouwen en kun je je in plaats daarvan concentreren op je poses.

Draag een sport-bh naar een Bikram-les

Tijdens Bikram of Hot yoga wordt je extreem warm. Vrouwen kunnen kiezen voor een sportbeha om koel te blijven. Sportbeha’s worden meestal ingedeeld naar impactniveau; een low-impact BH is prima. Voor mannen is shirtless naar Bikram een ​​optie.

Draag een t-shirt

Kies een t-shirt die comfortabel zit. Oefen vooraf een paar keer met het strekken, bereiken en buigen van je armen om te zorgen dat het shirt niet te strak zit. Let op, In inversie houdingen kan je shirt omhoog glijden naar je bovenlichaam. Om dit te voorkomen, stop je shirt in tijdens de les of draag een hemd eronder.

Experimenteer met lagen

Voor een meer ontspannende les als Iyengar of Vinyasa, kun je een sweatshirt boven een tanktop dragen, zodat je aan het begin en einde van de les warm bent als er minder beweging is. Je kunt altijd lagen verwijderen als je het te warm krijgt.

Gebruik je zwempak

Tijdens de zomer, als je buiten aan yoga doet, is een zwempak perfect acceptabel als je het comfortabel vindt zitten.

Stap 2: Kies een broek

Kies een broek die relatief vormvast is en gemaakt van een lichtgewicht materiaal met veel stretch.

Draag een yogabroek

Yoga-broeken worden verkocht in de meeste sportwinkels of kijk hier voor een uitgebreid overzicht van de yogabroeken te koop bij bol.com. Yoga broeken zijn beschikbaar in alle kleuren van de regenboog, dus kies een kleur die bij jouw persoonlijkheid past. Probeer de broek vooral ook aan vooraf aan de les zodat je zeker weet wat je je er vrij in kunt bewegen. Voor actievere lessen waarbij je veel beweegt en het dus sneller warm krijgt, overweeg dan om een ​​yogabroek van 3/4-lengte te nemen. Er zijn veel verschillende stijlen yoga broeken. Van strak zittende broeken tot meer ruimvallende stijlen die lijken op lichtgewicht trainingsbroeken. Kies een stijl waarin je je het meest comfortabel voelt, zodat je je straks zonder gene de poses kunt uitvoeren.

Probeer een fietsbroek

Bij sommige lessen, zoals Bikram yoga wil je niet je hele benen bedekken. Fietsbroekjes zijn ideaal voor yoga omdat ze blijven zitten terwijl je beweegt. Check altijd of de stof niet doorschijnend wordt als deze wordt uitgerekt bij de oefeningen. Als je verwacht te zullen zweten, overweeg dan zwarte of marine blauwe kleuren waarop zweetplekken minder snel zichtbaar zijn.

Draag een gewone, ruim zittende korte broek

Heb je een favoriete goed zittende korte broek die met je meebeweegt, probeer hem eens uit voor je les.

Kies een legging

Je hebt misschien al een legging in je kast liggen. Zorg ervoor dat je een ondoorzichtig paar kiest! Als je nog niet eerder yoga hebt geprobeerd en voorzichtig bent met het investeren in een nieuwe kledingkast voordat je weet of je regelmatig naar lessen gaat, is een legging prima. Als je vaker lessen gaat volgen, kies dan voor een broek die speciaal voor yoga ontworpen is. Vond je dit een nuttig artikel, bekijk dan ook dit artikel met handige tips voor beginners.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...