Yin Yoga Oefeningen

Yin Yoga Oefeningen – Yin yoga poses

Veel voorkomende Yin Yoga oefeningen

Yin Yoga Oefeningen en boeken; we schreven er al een aantal artikelen over, bijvoorbeeld: Wat is Yin Yoga? We voegen er nog graag een artikel over Yin Yoga aan toe. Het boek van Paul Grilley ‘Yin Yoga, Principles & Practice’ hoort ook in deze lijst van Yoga boeken thuis. Paul Grilley staat bekend als een van de grondleggers van Yin Yoga. Zijn boek geeft in het kort uitleg over de meest voorkomende Yin Yoga oefeningen.  

Yin Yoga in het kort

Er zij veel soorten Yoga. Wat vooral goed is om te weten over Yin Yoga, is dat het zorgt voor meer flexibiliteit. Het is een rustige, meditatieve vorm van Yoga waarin je diverse houdingen voor langere tijd aanneemt. Je komt dus langzaam in een houding, je blijft 3-8 minuten in de houding en je komt er weer langzaam uit en voelt dan na. Dat doe je zodat je ‘Yin Tissue’ de tijd krijgt om te rekken. Deze rek zorgt ervoor dat dit weefsel in je lichaam soepel blijft, dus gezond en sterk.

Yin Yoga boek

Het Yin Yoga boek van Paul Grilley geeft je kort en krachtig informatie over Yin Yoga, Yin Tissue en over andere onderwerpen waarmee je te maken krijgt als je Yin Yoga gaat doen. Hij vertelt ook over de geschiedenis van Yoga en gaat in op de vraag: ‘Is Yin Yoga nieuw?”. Nee. Yin Yoga komt voort uit de meer traditionele vormen van Yoga en de moderne vormen van Yoga. Wil je meer weten over Yoga tradities? Lees dan de blog over de Oorsprong van Yoga. Dan realiseer je dat er eigenlijk niet een kant-en-klaar antwoord te geven is op de vraag ‘Waar komt Yoga vandaan?’.

Yoga als wetenschap

Het boek Yin Yoga, Principles & Practice van Paul Grilley legt uit dat we kunnen spreken van drie lichamen als je kijkt naar Yoga als wetenschap:

  1. Zielslichaam (Causal body); gedachten en overtuigingen.
  2. Astrale lichaam (Astral Body); emoties en verlangens.
  3. Fysieke lichaam (Physical Body); fysieke lijf.

Yoga theorie volgens Paul Grilley

De drie pilaren van de Yoga theorie zijn volgens hem:

  1. Chakra’s; energiewielen in ons lichaam.
  2. Meridianen; energiebanen in ons lichaam.
  3. Chi; energie die door de Chakra’s en Meridianen stroomt.

Er zijn drie dimensies zijn van Chi. Deze dimensies van Chi zijn gelinkt aan de drie lichamen die we hebben. De energie die door ons heen stroomt, is voelbaar op het fysieke, astrale en causale vlak van ons zijn. Hoe uit zich dat? Wanneer je Yin Yoga doet, voel je vaak als eerste sensaties in je fysieke lijf. Ook kunnen er bepaalde gedachten en gevoelens naar de oppervlakte komen. Na de les of soms al tijdens de les voel je dat je energie verandert.

Yin Yang Yoga

Zoals hij ook aangeeft hebben we beiden aspecten nodig: Yin en Yang. Wanneer we aan Yoga doen, is het belangrijk om te voelen wat het lichaam nodig heeft. Soms is het verstandig om meer Yang Yoga te doen en te werken aan kracht, balans, coördinatie en uithoudingsvermogen. Soms kun je beter wat minder doen en kiezen voor een meer passieve en meer meditatieve practice om te werken aan flexibiliteit. Ook hier gaat het weer om het zoeken naar balans.

Yoga oefeningen

Het boek van Paul Grilley ‘Yin Yoga, Principles & Practice’ is vooral aan te raden, omdat het een klein boek is waarin de meest voorkomende Yin Yoga oefeningen staan. Deze Yoga houdingen zijn kort en krachtig uitgelegd. Ook ligt hij toe wat het verschil is tussen Yin en Yang tissue en hij legt uit waar je op moet letten als je Yin Yoga oefent. Wil je meer weten en heb je nog niet zoveel Yin Yoga kennis? Dan zijn de andere Yin Yoga boeken beter en uitgebreider. Bijvoorbeeld het boek Insight Yoga van Sarah Powers of het boek ‘Your Body, Your Yoga’, dat tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen Bernie Clark en Paul Grilley

Yin Yoga Oefeningen, het boek van Paul Grilley is vooral handig als je al wat kennis hebt over Yin Yoga. Zijn video’s zijn echter veel beter. Je hoeft dus niet naar Californië om les te krijgen van hem. Lees zijn boek(en) en bekijk zijn video materiaal en leer zo hoe jij jouw lichaam flexibel kunt houden met Yin Yoga.

Meer yoga boeken tips?

Lees ook een het boek van Anodea Judith schreef een boek waarin ze de visie van het Oosten en Westen bij elkaar brengt. In haar boek ‘Eastern Body, Western Mind’ gaat ze in op de kracht van de energiewielen (chakra’s) die we in ons lichaam hebben. We wensen je veel Yoga (lees- en kijk-) plezier!

Vertel ons: ‘Welk boek over Yoga, Meditatie en/of Bewustwording inspireert jou?’.

Laat van je horen en reageer op deze blog.

Zoek Yoga in de Buurt

Probeer eens een les en kijk voor yogalessen op Upwizer

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...