yoga-oefeningen-voor-beginners

Yoga oefeningen voor beginners

Net begonnen met yoga? Deze yoga houdingen voor beginners zullen je helpen een sterke basis te creëren en liefde voor de oefening te vinden.

Makkelijke yoga oefeningen die je eenvoudig kunt leren

1. Berg pose (tadasana)

De berg pose wordt beschouwd als de basis van bijna alle houdingen. Het is erop gericht je houding te verbeteren en je kern te versterken. Om dit te doen, sta met uw voeten bij elkaar en de hielen iets uit elkaar. Laat je armen rusten aan de zijkant van je romp en breng je vingers samen. Houd deze pose vijf tot tien seconden vast.

2. Boom pose (vrikshasana)

Deze pose helpt je balans te verbeteren, je geest leeg te maken en je been en rug te versterken. Je moet gewoon op één been gaan staan ​​en dan je andere voet naar je enkel, scheenbeen of dij brengen. Als je eenmaal je balans hebt gevonden, steek je je armen in de lucht en breng je je handpalmen bij elkaar.

3. Krijger II pose (virabhadrasana II)

Deze basis yoga-pose is bedoeld om het onderste deel van je lichaam te versterken, inclusief je heupen, liezen en benen. Je kunt dit doen door met je voeten wijd uit elkaar te staan. Draai je rechterbeen in een hoek van 90 graden en richt vervolgens de tenen van je linkervoet naar voren. Strek uw armen naar de zijkanten, met de handpalmen naar voren gericht, en buig vervolgens langzaam uw rechterbeen terwijl u het andere been recht en stevig houdt.

4. Kind pose (balasana)

Dit is een rusthouding die je kunt uitvoeren tussen krachtige houdingen. Je hoeft alleen maar je knieën te buigen en op je hielen te gaan zitten, dan langzaam je hoofd op de grond te laten zakken en je armen voor je uit te strekken.

5. Stoel pose (utkatasana)

Dit is een krachtige pose die gericht is op het versterken van de spieren in je armen en benen. Om dit te doen, moet je rechtop staan ​​met je voeten uit elkaar en dan je armen strekken over je hoofd. Buig langzaam je knieën alsof je in een stoel zit. Zorg ervoor dat u uw rug recht houdt en uw handen parallel aan de grond.

6. Driehoek pose (trikonasana)

De driehoekige pose helpt je hamstrings, dijen, kuiten en enkels te rekken. Strek je rechtervoet uit tot een hoek van 90 graden, terwijl je het linkerbeen dicht bij je romp houdt. Daarna strek je je rechterarm omhoog en strek je hem langzaam naar je linkerkant. Zorg ervoor dat je je taille recht houdt.

Sommige van de hierboven genoemde houdingen worden gebruikt in hatha yoga, terwijl anderen onderdeel zijn van bikram yoga. Door deze regelmatig uit te voeren, zul je merken dat je steeds flexibeler wordt.

Vond je dit artikel interessant? Bekijk dan ook dit artikel (hoe je start met yoga) en dit artikel (wat moet je aan naar yoga).

Vind hier yoga lessen
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

2 reacties op “Yoga oefeningen voor beginners

  1. Pingback: Begin je met Yoga? Dit is wat je moet weten | Upwizer Yoga blog

  2. Pingback: Wat is Yoga? - Lees er meer over | Upwizer Yoga Blog

Reacties zijn gesloten.